امروز اومدیم با بهترین برنامه های پیام رسان از ایران تا سرتاسر جهان .با زیمولت همراه باشید تا به مقایسه بهترین برنامه های پیام رسان های داخلی و جهانی بپردازیم.
مفهوم پیام رسان
اول از هرچیزی نیازه که با مفهوم پیام رسان یا شبکه های اجتماعی اشناشیم.
در دنیای امروزی که بخش گستردهای از ارتباطات ما پشت صفحات نمایشی و در فضای آنلاین شکل میگیرد، استفادهنکردن از شبکههای اجتماعی و پیامرسان، به مسئلهای اجتنابناپذیر تبدیل شده است. با گذشت زمان، شبکههای جدیدی معرفی میشوند، جای شبکههای قدیمیتر را میگیرند و بازار استفاده از آنها حسابی داغ میشود.
اصطلاح شبکۀ اجتماعی تقریباً به گوش همه آشناست، اما اصطلاح شبکۀ پیامرسان، در گفتار، بهصورت کوتاهشدۀ «پیامرسان» جا افتاده است. این درحالی است که هردوی آنها شبکه محسوب میشوند.
در عرف جامعه ما به همه ابزارهای اجتماعی، شبکه اجتماعی گفته می شود.
در صورتی که این یک اشتباه رایج است. هر ابزاری اسم خودش را دارد.حالا وقتشه بریم یکم تخصصی تر با هرکدوم اشناشیم
شبکه اجتماعی
شبکۀ اجتماعی، فارغ از فضای آنلاین، به مجموعهای از افراد گفته میشود که با هدفی مشترک و مشخص، دور یکدیگر جمع میشوند. اکنون چند سالی است که شبکههای اجتماعی، در قالب فضای تکنولوژی و بهشکل آنلاین معنا پیدا کردهاند و درواقع یک اجتماع اینترنتی را به وجود آوردهاند.
در حال حاضر، شبکههای اجتماعی محبوب و پرطرفدار مختلفی در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرند که ازمحبوبترین انها میتوان اینستاگرام و یوتیوب اشاره کرد.
شبکه پیام رسان
پیامرسان به پلتفرمی در فضای آنلاین گفته میشود که در آن امکان گفتوگو و انتقال پیام بین دو یا چند نفر وجود دارد. امروزه، پیامرسانها به ابزارهای ارتباطی بسیار محبوبی در سراسر جهان تبدیل شدهاند؛ چون فضای ارتباطی سریع و راحتی را برای همۀ افراد فراهم میکنند.
اولین شبکۀ پیامرسان محبوب در ایران، یاهو مسنجر بود. پس از آن، وایبر پرطرفدار شد و در حال حاضر، تلگرام و واتساپ، از محبوبترین و پرکاربردترین شبکههای پیامرسان در ایران محسوب میشوند.
تفاوت های چشمگیر و بارز شبکه اجتماعی و پیام رسان
میان شبکه اجتماعی و پیام رسان تفاوت هایی وجود دارید که این دو را از یکدیگر متمایز میکند.حالا که با مفهوم این دو اشنا شدیم بریم ببینیم جه تفاوتی میانشان وجود دارد.
-
ارتباط فردی
در شبکههای پیامرسان، امکان شکلگیری ارتباطات فردی و حتی جمعی، راحتتر و سریعتر است. البته بسیاری از شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام، لینکدین و… نیز فضای پیامرسانی مخصوص به خود را ایجاد کردهاند، اما به دلیل محدودیتهایی که دارند، هرگز نمیتوانند جای شبکههای پیامرسان را بگیرند
-
پاسخ دهی دقیق و سریع
یکی از امکانات برجستۀ شبکههای پیامرسان این است که شما میتوانید در این فضا، برای سؤالات خود پاسخهای کاملتر و جزئیتر را دریافت کنید. در شبکههای اجتماعی، پاسخها عمدتاً کوتاه و بدون جزئیات است. برای مثال، هیچکس برای شما یک فایل PDF یا جزئیات یک نقشۀ ساختمانی را در شبکههای اجتماعی منتشر نمیکند. همچنین، علاوه بر مورد گفتهشده، سؤالات در شبکههای پیامرسان، سریعتر از شبکههای اجتماعی پاسخ داده میشوند.
-
حفظ حریم شخصی
در شبکههای اجتماعی، حفظ حریم شخصی معنای چندانی ندارد و امنیتی گسترده در کل شبکه وجود دارد، اما در شبکههای پیامرسان، اطلاعات عمدتاً بهصورت ایمن و خصوصی ارسال میشوند و به دلیل تجهیز پیامرسانها به رمزگذاری End-to-End، فقط شما و شخصی که با او در حال صحبت هستید، میتوانید محتوای پیامهای خود را ببینید.
-
ارتقای کسب و کار
نقش شبکههای اجتماعی را در ارتقای کسبوکارها نمیتوان نادیده گرفت. با وجود امکانات متنوع این شبکهها، برندها این فرصت را دارند که برندینگ بهتری داشته باشند و کسبوکار خود را به بهترین شکل ممکن، به مخاطبان خود معرفی کنند.
به طور کلی میتوان گفت شبکه های اجتماعی یکی از بهترین راه ها برای تقویت کسب و کار است که این تاثیر به مراتب بیشتر از شبکه های پیام رسان است.
-
محدودیت ارتباطی
در شبکههای پیامرسان، شما قادر به برقراری ارتباط با تعداد محدودی از افراد هستید. اما در شبکههای اجتماعی این محدودیت وجود ندارد و شما با عموم افراد بهصورت گسترده در ارتباط هستید. درواقع شما به کمک شبکههای اجتماعی میتوانید با کل دنیا ارتباط برقرار کنید.
-
انتشار اطلاعات
در شبکههای اجتماعی بهصورت نامحدود و بدون واسطه امکان بهاشتراکگذاشتن اطلاعات فراهم است و شما میتوانید اطلاعات موردنظر خود را بهراحتی در اختیار عموم افراد قرار دهید. اما در فضای پیامرسانها، به دلیل مخاطبان محدود، این امکان برای افراد فراهم نیست.
پیام رسان های داخلی وخارجی
حالا که اطلاعاتمون درمورد مفهوم شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها و تفاوت انها تکمیل شد برای اشنایی با تفاوت پیام رسان های داخلی و خارجی و مفهوم این دو با زیمولت همراه باشید.
بریم با مفهوم پیام رسان های داخلی و خارچی و تفاوت انها اشناشیم
اگر بخواهیم یک نگاه کلی و ساده به پیام رسان ها بندازیم میتونیم بگیم به پیام رسان هایی که داخل کشور ارایۀ میشوند و معمولا میتوانیم دوران فیلتریگ ازشون استفاده کنیم پیام رسان های داخلی میگن.
از جمله این پیام رسان ها میتوان به بله و ایتا اشاره کرد.
اما در کنار این پیام رسان ها پیام رسان هایی هستند که مردم در سرتاسر جهان از انها استفاده میکنند و از جمله پیام رسان های جهانی که در سرتاسر جهان کاربرانی در تمام رده های سنی دارند میتوان به تلگرام و واتساپ اشاره کرد.
خب خب دیگه وقتشه که بریم با بهترین و پرکاربرترین پیام رسان داخلی و خارجی اشناشیم.
پرکاربرترین و معروف ترین پیام رسان های داخلی
ایتا
یکی از پرطرفدارترین پیام رسان های حال حاضر پیام رسان ایتا بوده که فضایی شبیه به واتساپ و تلگرام را در اختیار کاربران ایرانی قرار میدهد. این برنامه به سهولت بر روی گوشیهای هوشمند نصب شده و فضای داخلی امنی را برای کاربران فراهم میکند. از جمله قابلیتهای پیام رسان ایتا میتوان به سرعت بالا و استفاده آن از اینترنت نیمبها اشاره کرد.
این پیام رسان قابلیت اجرا در سیستم عاملهای مختلف را داشته و امکان ایجاد چند حساب کاربری مختلف در آن و تنظیم رمز عبور برای هر یک از حسابها را برای کاربران فراهم میکند.
از دیگر ویژگیهای این پیام رسان میتوان به امکان استفاده از فضای ابری و امکان ساخت کانالهای درختی اشاره کرد. پیام رسان ایتا به ربات هوشمند نیز مجهز شده است.
لازم به ذکر است که کاربران میتوانند با استفاده از نرم افزار ایتا نسبت به انجام پرداختهای بانکی خود نیز اقدام کنند. علیرغم تمامی این ویژگیها در نرم افزار ایتا قابلیت برقراری تماسهای صوتی و تصویری وجود ندارد
سروش یا سروش پلاس
از جمله پیام رسان های داخلی کاملا رایگان که ویژگیها و قابلیتهای مختلفی را در اختیار کاربران قرار میدهد میتوان به نرم افزار سروش پلاس اشاره کرد. از جمله قابلیتهای نرم افزار سروش پلاس که تا حدودی آن را نسبت به برنامه ایتا برتر میکند میتوان به امکان گفتگو و چت به علاوه قابلیت برقراری تماسهای صوتی و تصویری اشاره کرد.
نرم افزار سروش پلاس از امنیت بالایی برخوردار بوده و میتوان با استفاده از آن نسبت به انجام پرداختهای بانکی نیز اقدام کرد. از دیگر ویژگیهای این نرم افزار میتوان به امکان دسترسی به رادیو و تلویزیون، قابلیت خرید شارژ و پرداخت قبوض، امکان استفاده از فضای ابری شخصی، امکان دریافت وجه و پرداخت درون برنامهای و… اشاره کرد.
نرم افزار سروش پلاس سرعت بالایی در ارسال پیام داشته و با استفاده از اینترنت نیمبها کار میکند. در این نرم افزار امکان ساخت استیکر و فروش آنها و همچنین تشکیل گروههایی با حداکثر 500 عضو وجود دارد.
در نرم افزار سروش پلاس میتوان نسبت به ساخت فروشگاههای مجازی و راهاندازی کسب و کار نیز اقدام کرد. پیامرسان سروش پلاس سرویسهایی نظیر سرویس ارائه آب و هوای محلی، اطلاع از اوقات شرعی و آلارم نماز را نیز در اختیار کاربران قرار میدهد
بله
پیامرسان بله جزو پیام رسان هایی بوده که عملکردی بسیار شبیه به واتساپ دارد. با استفاده از نرم افزار بله کاربران میتوانند نسبت به ارسال پیامهای متنی، صوتی، تصویری و ویدیویی اقدام کرده و به انواع کانالهای خبری، آموزشی، ورزشی، سرگرمی و… دسترسی داشته باشند.
در پیام رسان بله امکان ساخت گروهایی با ظرفیت حداکثر 2048 کاربر وجود داشته و میتوان از آن برای ایجاد کسب و کارهای مجازی و تولید محتوا نیز استفاده کرد.
از دیگر ویژگیهای نرم افزار بله میتوان به قابلیت ساخت ربات، امکان گرفتن موجودی حسابهای بانکی، امکان مشاهده تراکنشهای انجام شده، انجام امور بانکی نظیر کارت به کارت و پرداخت قبوض به صورت مستقیم و… اشاره کرد.
از جمله قابلیتهای منحصربهفرد پیام رسان بله آن است که پس از انتقال وجه بلافاصله رسید انتقال برای فرستنده و گیرنده ارسال میشود. لازم به ذکر است که هزینه استفاده از پیام رسان بله به صورت نیمبها میباشد
پرکاربرترین و معروف ترین پیام رسان های خارجی
واتساپ
WhatsApp Messenger یک پیام رسان سریع، هوشمند و ایمن با مجموعهای از امکانات برای برقراری یک ارتباط بی نظیر با دوستان می باشد.
از طریق این پیام رسان و تنها با استفاده از شبکه اینترنت می توانید در بستری امن و رمزنگاری شده پیام های مختلف را برای دوستان خود ارسال کنید. این پیام رسان امکانات و ویژگی های مختلفی را در اختیار کاربرانش قرار می دهد که در میان آن ها می توان به اشتراک گذاری فایل های چند رسانه ای و ساخت گروه ها و کانال ها اشاره کرد.
از طریق گروه های واتساپ یک پیام را برای تعداد بالایی از دوستان خود ارسال کنید و تعاملی پایدار با آن ها برقرار نمایید. دیگر نکته ای که توجه ما را بیشتر از هر چیزی به برنامه WhatsApp Messenger جلب می کند، امکان برقراری تماس های صوتی و تصویری می باشد ؛ در این حالت و بدون نیاز به هیچ هزینه ای و تنها از طریق ارتباط اینترنتی تماس هایی صوتی و ویدئویی با کیفیتی را تجربه نمایید.
لازم به ذکر است هم اکنون کاربران می توانند از طریق واتساپ تماس های تصویری فول اچ دی گروهی داشته باشند. شرکت توسعه دهنده این مسنجر پرطرفدار علاوه بر کاربران عادی نسخه ای انحصاری برای کسب و کار ها نیز معرفی کرده است که با نام واتساپ بیزنس یا همان WhatsApp Business در دسترس است. در نسخه بیزنس واتساپ مجموعه ای از گزینه های متنوع در اختیار شما قرار داده می شود که به مدیریت بهتر کسب و کارتان کمک خواهد کرد.
تلگرام
Telegram یک برنامه پیام رسانی مبتنی بر اینترنت است که در سال ۲۰۱۳ توسط برادران دوما، نیکلا و پاول دوما راه اندازی شد. تلگرام که هم به زبان فارسی اجرا می شود برای پلتفرم های مختلف از جمله ویندوز، مک، لینوکس، اندروید و iOS در دسترس است.
این برنامه به کاربران این امکان را میدهد که پیامهای متنی، تصویری و صوتی، ویدئوها، فایلها و مکالمات صوتی و تصویری را با دوستان و خانواده خود و همچنین با دیگر کاربران تلگرام به صورت رمزگذاری شده و امن ارسال کنند. همچنین تلگرام اصلی از قابلیتهای گروهها، کانالها و باتهای تلگرامی برای ارتباط با دیگر کاربران و به اشتراک گذاری محتوا استفاده میکند.
یکی از مزایای نصب Telegram این است که از رمزگذاری پایان به پایان برای تمامی پیامها استفاده میکند که باعث افزایش امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران میشود. همچنین، تلگرام ضد فیلتر رایگان است و برای استفاده از آن نیازی به پرداخت هزینه نیست. Telegram همچنین از قابلیتهای مفیدی برای مدیریت پیامها و ارتباط با دیگران پشتیبانی میکند.
این قابلیتها شامل پیامهای خودنگهداری، امکان پاک کردن پیامها برای هر دو طرف گفتگو، فراهم کردن گزینههای تنظیمات حریم خصوصی متنوع، تعیین پسورد برای گروهها و بسیاری دیگر از ویژگیهاست. با Telegram، کاربران میتوانند به سادگی با دوستان و خانواده خود ارتباط برقرار کنند و همچنین با موضوعاتی که علاقهمند هستند، در کانالهای مختلف به روز شوند
برای مطالعه موارد بیشتر درمورد تلگرام با زیمولت با مقاله های زیر همراه باشید
تلگرام چیست؟
تلگرام پریمیوم
اسکایپ
برنامه Skype یک برنامه مخصوص تماس ویدئویی و تماس صوتی با دیگران است که برای گوشیها و تبلت های اندرویدی طراحی شده است. با استفاده از برنامه Skype برای اندروید، شما میتوانید با دوستان، خانواده و همکاران خود در سراسر جهان تماس ویدئویی و تماس صوتی برقرار کنید،
پیام های متنی ارسال و دریافت کنید و به اشتراک گذاری فایلها و عکسها پرداخته و از قابلیتهای متنوع دیگری که برنامه Skype ارائه میدهد، بهرهبرداری کنید. برنامه اسکایپ رایگان است و امکان ارتباط با کاربران دیگر را داراست، همچنین امکان برقراری تماسهای تلفنی با شمارههای تلفن ثابت و همراه نیز وجود دارد، اما برای تماس با شمارههای تلفن ثابت و همراه، نیاز به اعتبار یا اشتراک Skype میباشد. برنامه اسکایپ را میتوانید از فروشگاه Google Play در دستگاههای اندرویدی خود دانلود و نصب کنید.
فیسبوک مسنجر
پیامرسان فیسبوک یک برنامه کاربردی است که قابلیتهای متعددی دارد. این پیامرسان این امکان را برای کاربران فراهم کرده است تا بتوانند با دوستانشان و یا کاربران دیگر در فیسبوک چت و گفتگو کنند. فیسبوک مسنجر یکی از همین قابلیتهای فیسبوک است. درواقع فیسبوک مسنجر قابلیتهای زیادی دارد که بسیاری از این قابلیتها مخفی هستند و ممکن است که از آنها اطلاع نداشته باشید.
سوالات پرتکرار
حالا بریم به متداول ترین و پرجنبش ترین سوال ها درمورد پیام رسان ها پاسخ بدیم
-
اولین پیام رسان اینترنتی چیست؟
قبل از ورود اپلیکیشنهای پیام رسان ایرانی و خارجی به دنیای تکنولوژی، ارسال دریافت پیام با تلفنهای همراه به وسیله پیامک یا ایمیل انجام میشد.اما پیامکها هزینه زیادی را در دراز مدت به کاربران اعمال میکردند حتی اگر به قبلتر بازگردیم گاه پیامک ارسال نمیشد و مجبور بودیم با مخاطب مد نظر خود تماس بگیریم.
تا اینکه تحول اتفاق افتاد.از اولین پیام رسانهای اینترنتی، میتوان نیمباز (Nimbaz) را نام برد. نیمباز در آن دورهای که گوشیها با سیستمعامل جاوا و سیمبیان عرضه میشدند .این اپلیکیشن با دارا بودن امکان چت گروهی و خصوصی، فرآیند دریافت و ارسال پیام را بهبود و سرعت بخشید. درست سه سال بعد در سال 2009 با پیشرفت گوشیهای هوشمند و ارائه سیستم عاملهای اندروید و آیاواس، پیام رسان واتساپ در بازار ارائه شد.
-
محبوب ترین پیام رسان در ایران چیست؟
پیشتر پرطرفدارترین اپلیکیشنهای پیام رسان ایرانی و خارجی را معرفی کردیم، اما لازم است به این نکته نیز توجه کنید که محبوبیت هر کدام از این پیام رسانها در منطقه و کشورهایی خاص پیش از سایر نواحی است. پیام رسانهای خارجی متاسفانه به دلایل اطمینان بیشتری که کاربران ایرانی از نظر امنیت اطلاعات خود به آنها دارند، در کشور ما از محبوبیت بالاتری برخوردار هستند. برای مثال تلگرام و واتساپ در ایران طرفداران بیشتری نسبت به سایر برنامهها دارند
-
پرسرعت ترین پیام رسان کدام است؟
اگر دوستداره هیجان و سرعت هستید و این را میخواهید در هنگام دریافت و ارسال پیامها و مکالمات خود تجربه کنید و کندی پیامرسانهای مختلف، شما را اذیتمیکند. وقت آن رسیده واتسآپ را نصب و اجرا کنید. این اپلیکیشن را میتوان پرسرعت ترین پیام رسان در دنیا معرفی کرد. پس از آن نیز تلگرام در رتبه دوم قرار دارد. اما فیلتر بودن آن در داخل ایران باعث کند شدن این روند، گردیدهاست
-
پیام رسان خارجی شبیه تلگرام چیست؟
اگر به دنبال جانشینی مطمئن برای برنامه تلگرام میگردید به شما استفاده از پیام رسانFacebook Messenger را پیشنهاد میکنیم، این پیام رسان خارجی را میتوان یکی از لایقترین پیام رسانهای خارجی برای استفاده به جای تلگرام نام برد. این پیام رسان در قاره آمریکای شمالی، جزو پر طرفدارترینها است. پیام رسان مسنجر در دو نسخه لایت و ساده برای هر دو سیستم عامل اندروید و آیاواس، عرضه شده است.
-
امن ترین پیام رسان بین تمام پیام رسان ها کدام است؟
واتساپ و تلگرام در رابطه با بحث امنیت نیز، جام پیروزی را در رقابت با سایر رقبای خود به دست آوردهاند. قابلیت چت مخفی (Secret Chat) از رمزگذاری end-to-end بهره میگیرد. در بین پیام رسانهای داخلی نیز پیامرسانهایی چون بله که برای پرداخت آنلاین نیز از آن استفاده میشود. به گفته سازندگان آن از امنیت بالایی برخوردار است
جمع بندی و کلام اخر
امروزه در تمام پیام رسان های موجود کاربرانی از سرتاسر جهان وحود دارند که همچنان که به استفاده از پیام رسانه مورد علاقشون با هیجان حمایت میکنند.در مقاله امروزمون باهم مطالبی در مورد پیام رسانه ها و انواع ان یادگرفتیم
.شما میتوانید برای خواندن مطالب بیشتر با زیمولت همراه باشید.
زیمولت