مقالات

همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

adobe همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

این روزا کمتر کسی رو میتونید ببینید که با ادوبی و نرم افزارهاش اشنا نباشه.امروز با زیمولت همراه باشید تا به معرفی شرکت ادوبی و چندتا از محصول های ان بپردازیم

ادوبی چیه؟

ادوبی یک شرکت آمریکایی و چند ملیتی که دفتر مرکزی آن در کالیفورنیا مستقر شده است. اگر بخوام ادوبی رو در یک جمله معرفی کنم میگم :

شرکتی که به صورت تخصصی نرم افزارهای تولید انواع رسانه های دیجیتالی مانند عکس، فیلم، گرافیک، تصاویر متحرک مثل فتوشاپ، پریمیرپرو، افترافکت، بریج، لایتروم، ایلوستریتور و در نهایت در زمینه چاپ فعالیت داره.

شرکت ادوبی در 28 فوریه 1982 میلادی در مانتین ویو کالیفرنیا توسط چارلز گسچه و جان وارناک که هر دو کارمندان زیراکس پارک بودند، تأسیس شد. Adobe PostScript اولین دستاوردشان بود.
بزرگترین برند دنیای گرافیک دیجیتال، اکنون علاوه بر نرم‌افزارهای قبلی خود، تمرکز زیادی روی نرم‌افزارهای تحت وب دارد. علاوه بر فتوشاپ،‌ ادوبی آکروبات ریدر و فرمت مشهور PDF از نام‌های وابسته به این برند بزرگ هستند.

ادوبی،‌ توسط کارمندان سابق مرکز تحقیقات زیراکس پارک ساخته شد و امروز با ۱۷ هزار کارمند در سرتاسر جهان، یکی از بزرگ‌ترین برندها محسوب می‌شود.

تاریخچه ادوبی

ادوبی هم یکی از آن شرکت‌های گاراژی دنیای فناوری است. جان وارناک، کارمند سابق زیراکس بود که با هدف توسعه‌ی زبان برنامه‌نویس پست‌اسکریپت، از این شرکت جدا شد. او در دسامبر سال ۱۹۸۲ شرکتش را در گاراژ خانه تأسیس کرد. چارلز گسچه، همکار وارناک در تأسیس شرکت بود. چارلز نیز زیراکس را با همان هدف ترک کرد.
جان و چارلز، نام ادوبی را از روی نهر Adobe Creek در لوس آلتوس، محل زندگی وارناک انتخاب کردند.

این نهر، از پشت خانه‌ی وارناک عبور می‌کرد. لوگوی اولیه‌ی شرکت نیز توسط همسر وارناک یعنی ماروا وارناک طراحی شد که یک طراح گرافیست بود.

اپل در آن سال‌ها همکاری نزدیکی با زیراکس و کارمندان زیراکس پارک داشت. آن‌ها حتی در سال ۱۹۸۵، مجوز استفاده از زبان پست‌اسکریپت را برای پرینترهای خود خریداری کردند. این انتقال مجوز، به نوعی شروع عصر انتشارات کامپیوتری بود.
به‌هرحال، استیو جابز که متوجه پتانسیل‌های بالای زیراکس و کارمندان آن بود،‌ در همان شروع فعالیت، پیشنهاد خرید ادوبی را به بنیان‌گذاران ارائه کرد.

قیمت پیشنهادی او، ۵ میلیون دلار بود. بدیهی است که وارناک و گسچه با این پیشنهاد مخالفت کردند. البته، سرمایه‌گذاران آن زمان ادوبی، بنیان‌گذاران را مجبور کردند تا با جابز همکاری کنند.
بالاخره، استیو جابز مدیران ادوبی را راضی کرد. او ۱۹ درصد از سهام شرکت را به‌قیمتی ۵ برابر ارزش کل آن خرید. به‌علاوه، او حق مجوز پست‌اسکریپت را نیز برای ۵ سال پیشاپیش پرداخت کرد. این فروش سهام و دریافت هزینه‌ی پیشاپیش مجوز، ادوبی را به اولین شرکت سیلیکون ولی با سوددهی در سال اول فعالیت، تبدیل کرد.

اولین محصول شرکت ادوبی

وارناک و گسچه در روزهای اول فعالیت، مدل‌های مختلف کسب‌وکار را امتحان کردند. آنها انواع ایده‌ها از کسب‌وکار متمرکز بر خدمات کپی تا سیستم اختصاصی برای دفاتر چاپ و انتشار را در نظر داشتند.

پس از مدتی، آنها تصمیم گرفتند تا تمرکز خود را روی نرم‌افزارهای مخصوص چاپ بگذارند. زبان پست‌اسکریپت با نام Adobe PostScript، اولین محصول آنها بود.

پست‌اکسریپت اولین استاندارد واقعی چاپ توسط کامپیوتر بود. این زبان، الگوریتم‌هایی برای توضیح فرم حروف در بسیاری از زبان‌های زنده را شامل می‌شد.

ادوبی پس از مدتی و در سال ۱۹۸۸، خدمات مخصوص چاپ زبان کانجی را نیز به سرویس‌های خود اضافه کرد. بنیان‌گذاران این شرکت، برای افزایش اعتبار زبان پست‌اسکریپت، با تولیدکنندگان تجهیزات تایپ و پرینت نیز همکاری کردند.

همکاری با شرکت‌های دیگر فعال در حوزه‌ی تایپ و چاپ، مرحله‌ی مهمی از پیشرفت فعالیت‌های ادوبی بود. آنها در ابتدا برای همکاری به Compugraphic از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در حوزه‌ی حروف‌چینی مذاکره کردند اما به توافق نرسیدند.

هدف بعدی، شرکت Linotype بود که همکاری با آن، مجوز استفاده از فونت‌های Helvetica و Time New Roman را برای ادوبی به همراه داشت.
تا سال ۱۹۸۷، پست‌اسکریپت به استانداردی جهانی تبدیل شد که ۴۰۰ نرم‌افزار و ۱۹ شرکت چاپ از آن استفاده می‌کردند. وارناک زمانی در توضیح انعطاف این زبان گفته بود که امکان پیاده‌سازی استانداردهای هنرهای گرافیکی در سیستم‌های چاپ اداری، با این زبان وجود دارد.

محصولات ادوبی

نرم افزار های ادوبی

در ادامه میتونید لیست تعدادی از نرم افزار های شرکت ادوبی را ببینید.و پس از ان به معرفی چندتا از انها میپردازیم.

  1.  Adobe Photoshop
  2. Adobe Illustrator
  3. Adobe After Effects
  4.  Adobe XD
  5. Adobe Substance
  6. Adobe InDesign CC
  7. Adobe Lightroom
  8. Adobe Premiere Pro
  9. Adobe Spark
  10. Adobe Fresco
  11. Adobe Rush
  12. Adobe Dimension
  13. Adobe Dreamweaver
  14. Adobe Acrobat
  15. Adobe Stock

معرفی انواع نرم افزارهای ادوبی

۱. Adobe Photoshop:

photoshop همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

فتوشاپ معروف‌ترین برنامه‌ی موجود در لیست نرم افزارهای ادوبی است.
مشخصه‌های مختلف و استاندارهای صنعتی فتوشاپ، این برنامه را به انتخاب شماره یک افراد برای ادیت تصاویر مختلف تبدیل کرده است؛ اما این تنها کاربرد این نرم افزار فوق‌العاده نیست. شما می‌توانید از فتوشاپ برای ادیت و ویرایش تصاویر رستر، گرافیک و متن در چند لایه، ادیت و رندر متن و گرافیک‌های وکتور و در نهایت ساخت و ویرایش گرافیک‌ و ویدیوهای سه بعدی استفاده کنید.

کاربردهای مختلف و قابلیت‌های فراوان این برنامه باعث شده تا علاوه بر عکاس‌ها، هنرمندان دیجیتال، طراحان گرافیک، کارگردان‌های هنری و حتی طراحان سه بعدی و هنرمندان VFX هم به طور گسترده از آن استفاده کنند.
اگر به سیستم خود دسترسی ندارید، نگران نباشید؛ نسخه‌ی موبایلی این برنامه به شما کمک می‌کند حتی یک ثانیه را هم برای ادیت از دست ندهید

موارد استفاده:
  • ادیت و ویرایش تصاویر مختلف
  • روتوش تصویر
  • طراحی گرافیک
  • نمونه سازی وب و اپ
  • مدل سازی ۳D

۲. Adobe Illustrator:

illustrator همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

در این بخش از معرفی نرم افزارهای ادوبی، به بررسی ادوبی ایلوستریتور می‌پردازیم
ایلوستریتور برخلاف فتوشاپ، روی تسک‌های مشخص و خاصی متمرکز شده و اساساً یک برنامه‌ی طراحی مبتنی بر گرافیک‌های وکتوری است (که امکان مقیاس بندی آن‌ها در ابعاد مختلف، بدون افت کیفیت وجود دارد). همانطور که از نام این نرم افزار مشخص است؛ به طور عمده توسط هنرمندان، تصویر سازان و طراحان گرافیک برای ساخت گرافیک‌های ساده (مثل لوگو، آیکون و اینفوگرافیک‌ها) و گرافیک‌های پیچیده استفاده می‌شود.

موارد استفاده:
  • تصویر سازی
  • طراحی گرافیک‌های وکتوری

۳. Adobe After Effects:

after effect همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

افتر افکت هم یکی دیگر از برنامه‌های قدرتمند موجود در لیست نرم افزارهای ادوبی است
افتر افکت از جمله نرم افزارهای ادوبی است که برای ساخت جلوه‌های بصری، موشن گرافیک و ترکیب‌بندی استفاده می‌شود. همانطور که اشاره کردیم برای ساخت یک فیلم کامل چندان مناسب نیست؛ ولی می‌تواند برای تولید انیمیشن‌های ساده موجود در یک وب‌سایت و ویدیوی آموزشی مورد استفاده قرار بگیرد.

علاوه بر موارد فوق، این نرم افزار در مراحل مختلف پس از تولید فیلم مثل ساخت جلوه‌های بصری متفاوت هم (انفجار و صاعقه) کاربرد دارد. افتر افکت در کنار یکپارچه بودن با سایر برنامه‌های ادوبی، با Cinema 4D هم به خوبی یکپارچه و هماهنگ است

موارد استفاده:
  • VFX
  • موشن گرافیک

 

۴. Adobe XD:

همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

در این قسمت از مقاله انواع نرم افزارهای ادوبی، به بررسی ادوبی ایکس دی می‌پردازیم.
ادوبی ایکس دی که چند سال پیش به عنوان رقیب Sketch معرفی شد؛ یک نرم افزار UX مبتنی بر وکتور برای نمونه سازی برنامه‌های وب و موبایل است. در نتیجه شما از ایکس دی صرفاً برای نشان دادن رابط کاربری و نحوه‌ی ارتباط و عملکرد قسمت‌های مختلف با هم استفاده می‌کنید. در حقیقت این برنامه به شما کمک می‌کند که قبل از شروع کد نویسی به دیدگاه کلی در مورد برنامه دست پیدا کنید

موارد استفاده:
  • نمونه سازی وب و اپ

 

۵. Adobe Substance:

SUBSTANCE همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

در این بخش به معرفی یکی دیگر از نرم افزارهای ادوبی، یعنی Adobe Substance می‌پردازیم.
Adobe Substance، یکی از نرم افزارهای محبوب طراحان سه بعدی است. این مجموعه‌ی نرم افزاری شامل سه برنامه طراحی سه بعدی Painter ،Sampler ،Designer و Stager بوده و کتابخانه‌ی بزرگی از موارد سه بعدی مختلف را در اختیار طراحان قرار می‌دهد.

موارد استفاده:
  • ساخت محتوای سه بعدی
  • واقعیت افزوده (AR)
  • تصویر برداری مجازی

 

۶. Adobe InDesign CC:

indesign همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

در این قسمت از معرفی نرم افزارهای ادوبی، به بررسی Adobe InDesign CC می‌پردازیم.
این‌دیزاین از مجموعه نرم افزارهای ادوبی است که برای طراحی صفحات مختلف برای چاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد. استانداردهای صنعتی این نرم افزار آن را به گزینه‌ی ایده‌آل طراحان گرافیک و هنرمندان مختلف برای طراحی پوستر، بروشور، مجله، روزنامه، کتاب‌های چاپی و الکترونیکی تبدیل کرده است.

موارد استفاده:
  • طراحی صفحات مجله یا کتاب

 

۷. Adobe Lightroom:

lightroom همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

یکی دیگر از برنامه‌های معروف و کاربردی موجود در لیست نرم افزارهای ادوبی، Adobe Lightroom است.
لایت روم دارای مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی برای سازمان‌دهی و ویرایش تصاویر مختلف است. اگر دارای استودیو عکاسی هستید یا اینکه می‌خواهید تصاویر مختلفی را مدیریت کنید، حتماً سراغ لایت روم بروید.

هر چند این نرم افزار تمام ابزارهای ویرایش فتوشاپ را ندارد؛ ولی رابط کاربری ساده‌تر آن، انجام تسک‌های استاندارد را آسان‌تر می‌کند.

ادیت‌های لایت روم از دسته ادیت‌های non-destructive است؛ یعنی اینکه هم تصویر اصلی و هم تصویر ویرایش شده به صورت جداگانه ذخیره می‌شوند. پس اگر تغییرات مطابق میل شما نبود، می‌توانید به راحتی آن‌ها را ویرایش کنید.

موارد استفاده:
  • سازمان‌دهی و ویرایش تصاویر مختلف

 

۸. Adobe Premiere Pro:

priemer pro همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

Adobe Premiere Pro یکی دیگر از انواع نرم افزارهای ادوبی است که در این قسمت به معرفی آن می‌پردازیم
پریمیر پرو از جمله نرم افزارهای جامع برای ادیت ویدیو براساس تایم لاین بصری است که به صورت گسترده در صنعت فیلم و سریال‌سازی استفاده می‌شود.

این برنامه تمامی ابزارهای لازم برای ادیت ویدیو به صورت حرفه‌ای را در اختیار شما قرار داده و امکان ویرایش ویدیوهای تبلیغاتی، موزیک ویدیو، سریال‌های تلویزیونی و فیلم‌ هم با آن وجود دارد.

یکی از مشخصه‌های جدید این برنامه Auto Reframe نام دارد که یک فریم بندی هوشمند را روی فیلم شما اعمال می‌کند. پریمیر پرو معمولاً در کنار سایر برنامه‌های این کمپانی مثل افتر افکت، فتوشاپ و Audition استفاده شده و به صورت خارق‌العاده‌ای با آن‌ها یکپارچه است.

البته همانطور که اشاره کردیم تسلط به این نرم افزار نسبتاً دشوار و زمان‌بر است؛ به همین دلیل ادوبی یک نرم افزار سبک‌تر برای ویرایش ویدیو به نام Premier Rush را معرفی کرده که گزینه‌ی ایده‌آلی برای افراد تازه‌کار محسوب می‌شود

موارد استفاده:
  • ادیت ویدیو

 

۹. Adobe Spark:

spark همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

Adobe Spark، یکی دیگر از کاربردی‌ترین نرم افزارهای ادوبی است.
ادوبی اسپارک یک مجموعه‌ی نرم افزاری است که امکان ساخت سریع و آسان گرافیک، صفحات وب و ویدیوهای کوتاه را در اختیار شما قرار می‌دهد. این برنامه مناسب بازاریاب‌ها، کارشناسان شبکه‌های اجتماعی مختلف و به طور کل افرادی است که می‌خواهند برای صفحات فیسبوک، توئیتر و اینستاگرام خود محتوای جذاب تولید کنند؛ اما زمان کافی برای یادگیری فتوشاپ و ایلوستریتور در اختیار ندارند

موارد استفاده:
  • ساخت گرافیک، صفحات وب و ویدیوهای کوتاه

 

۱۰. Adobe Fresco

fresco همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

Adobe Fresco، یکی از نرم افزارهای ادوبی است که مجموعه‌ای از ویژگی‌های کاربردی سایر برنامه‌ها را در اختیار کاربران آیپد قرار می‌دهد. از جمله‌ی این ویژگی‌های کاربردی می‌توان به ترکیب قدرت براش‌های فتوشاپ با دقت براش‌های وکتوری اشاره کرد.

قابلیت Live Brush این برنامه امکانات فوق‌العاده‌ای را برای رنگ کردن طراحی‌های دیجیتال برای شما فراهم می‌کند. رابط کاربری ساده Fresco آن را به گزینه‌ی مناسبی برای افراد تازه کار در زمینه‌ی طراحی دیجیتال تبدیل کرده است.

موارد استفاده:
  • طراحی دیجیتال

 

۱۱. Adobe Rush

preimer rush همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

Adobe Rush، یک نرم افزار همه‌جانبه برای ادیت ویدیو است که امکان پردازش و آپلود سریع ویدیوهای مختلف را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این مسئله، ادوبی راش را به گزینه‌ی مناسبی برای تولید کنندگان محتوا تبدیل کرده است.

از جمله قابلیت‌های این برنامه می‌توان به امکان کراپ کردن ویدیو، تغییر اندازه، چرخش و اصلاح رنگ و مجموعه‌ای از ابزارهای ویرایش صدا و توالی اشاره کرد.

ذخیره‌ی تمام محتوای ویرایش شده در فضای ابری، ادوبی پریمیر راش را به یک گزینه‌ی ایده‌آل برای استفاده در چندین دستگاه مختلف تبدیل کرده است. همانطور که اشاره کردیم این برنامه از پس ویرایش‌های سنگین برنمی‌آید؛ اما با پریمیر پرو یکپارچه است؛‌ پس این مسئله مشکلی برای کاربر ایجاد نمی‌کند

موارد استفاده:
  • ادیت ویدیو

 

۱۲. Adobe Dimension

dimension همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

Adobe Dimension، یکی از برنامه‌های موجود در لیست نرم افزارهای ادوبی است که برای شبیه سازی، ترکیب و رندر کردن تصاویر سه بعدی فتوریالیستیک برمبنای مدل‌های دو بعدی و سه بعدی، تصاویر و بافت‌هایی که ایمپورت کرده‌اید، استفاده می‌شود.

این نرم افزار توسط طراحان گرافیک برای ساخت شبیه ساز محصولات و طراحی بسته بندی مورد استفاده قرار می‌گیرد. می‌توان گفت که مهم‌ترین مزیت Adobe Dimension ساخت تصاویر با ظاهری کاملاً واقعی و بدون دردسرهای موجود برای عکس گرفتن است

موارد استفاده:
  • شبیه سازی، ترکیب و رندر کردن تصاویر سه بعدی فتوریالیستیک

 

۱۳. Adobe Dreamweaver:

dream weaver همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

Adobe Dreamweaver اولین بار در سال ۱۹۹۷ معرفی شد و مناسب افرادی است که می‌خواهند بدون کد نویسی، وب‌سایت بسازند. در آن سال‌ها Adobe Dreamweaver یک نرم افزار پیشرفته محسوب می‌شد؛ اما در حال حاضر گزینه‌های جایگزین مختلفی وجود دارند که قابلیت‌های مشابهی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

موارد استفاده:
  • ساخت وب‌سایت

 

۱۴. Adobe Acrobat:

acrobat همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

شما به احتمال زیاد از نسخه‌های مختلف این برنامه برای خواندن، تغییر و ارسال PDF استفاده کرده‌اید. Adobe Acrobat دارای چند نسخه‌ی پولی و رایگان بوده و در بین افراد مختلف از محبوبیت نسبتاً بالایی برخوردار است.

۱۵. Adobe Stock:

stock همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

در آخرین قسمت از معرفی نرم افزارهای ادوبی، به بررسی Adobe Stock می‌پردازیم. اگر به دنبال تصاویر با کیفیت برای کار کردن هستید می‌توانید از Adobe Stock استفاده کنید. تصاویر موجود در این دیتابیس بسیار بهتر از سایر تصاویری هستند که به صورت رایگان در اینترنت وجود دارند


 

دانلود نرم افزار ها

حالا که با نرم افزارهای شرکت ادوبی و کارایی های انها اشنا شدید شاید براتون جالب باشه که خودتان باهاشون کارکنید.برای اینکار شما میتوانید یا نسخه های اورجینال انها را به صورت رسمی از سایت ادوبی خریداری کنید و استفاده کنید یا میتوانید نسخه های رایگان انها را از سایر وبسایت های ایرانی دانلود کنید و همچنان لذت ببرید

وبسیات رسمی شرکت ادوبی

 


جمع بندی و کلام اخر

امیدواریم مقاله امروزمون برای تمام دوست داران فناوری بروز جالب و مفید باشد.زیمولت خواستار بهترین ها برای شما میباشد.

برای مطالعه مقاله های بیشتر با زیمولت همراه باشید.

 

زیمولت

 

 

2 نظر در “همه چی در مورد ادوبی و محصولات ان ADOBE

  1. محمد گفت:

    عالی

    1. zimolet گفت:

      خوشحالیم که این مقاله برای شما جذاب بوده است 🙏🏻🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *